vaevet-maerke-seierskildeBroderede og vævede stofmærker bliver brugt mange steder. Men er mest brugt hos spejderne og forsvaret. Men kan også med fordel bruges som mærkning i tøj eller profillering af firmaet som brand på arbejdstøjet. Broderede og vævede stofmærker giver et mere eksklusivt og holdbart indtryk end et fladt tryk. Nedenfor viser vi generelt udsnit af hvordan broderede og vævede stofmærker kan udføres, samt vores standard kantaflsutninger og bagsider.

 

Strygebagside til broderede og vævede stofmærkerStrygebagside

Type

Vask

Tørring

Påvarmning

Stoffer

Vævede stofmærker Max. 60 °C Max. 60 °C (én prik) 170 °C i 12 sek. bomuld/polyester
Broderede stofmærker Max. 60 °C Max. 60 °C (én prik) 170 °C i 12 sek. bomuld/polyester
Vi fraråder påvarmning på blanke stoffer & beaver nylon, som f.eks. sportstøj eller arbejdstøj.

Broderede stofmærker

Broderede stofmærker kan laves med eller uden kantbrodering. Prisen afhænger af hvor stor en del af mærket, der er broderet (hvor mange sting). Grænserne er under 50%, mellem 50 og 75 % eller 100%. Mærkerne kan laves med almindelig bagside, strygebagside, velcro bagside eller med 3M klæb.

Vævede stofmærker

Vævede stofmærker er et godt alternativ, når detaljerne er for små til at en brodering. Mærkerne kan laves i samme tykkelse, som de broderede, men kan også laves i en tynd kvalitet, der er velegnet til at sy i tekstiler, som de f.eks. kendes fra skjorter, håndklæder og anden beklædning. Mærkerne kan laves med almindelig bagside, strygebagside, velcro bagside eller med 3M klæb.

Kantafslutninger og bagsidemonteringer

Stofmærker kan laves med enten kantbrodering eller varmekant, som har hver deres funktion. Kantbrodering er velegnet ved mærker, der ikke skal have nogen bagsidemontering pga. påsyning, eller hvor der skal være velcro bagside.
Varmekant bruges især, hvis stofmærket skal have strygebagside eller 3M klæb, da bagsiderne kan laves helt til kant for bedst mulig vedhæftning.
Strygebagsider påvarmes ved ca. 175 grader i 12 sekunder på bomuld eller bomuld/polyester. Strygebagsider vedhæfter ikke godt på blanke
stoffer.